čokoloádová bomba s mandlemi
čokoládová bomba s mandlemi
Čas přípravy
30 minut
Počet porcí
12 porcí
Ingredience
3 lžíce mandlových lupínků
2 1/2 lžíce cukru
1 lžíce másla
2 tmavé piškotové korpusy
150 ml silné kávy
1 lžíce rumu
6 plátků čiré želatiny
600 g smetany ke šlehání
2 balení vanilkového cukru
100 g moka čokolády
3 lžice kakaového prášku
Postup
1. Mandlové lupínky zkaramelizujeme na másle s 1 1/2 lžící cukru a necháme vychladnout. Jeden piškotový korpus seřízneme podle okraje mísy (o objemu 2 litrů) a mísu vyložíme fólií. Z druhého korpusu nakrájíme 8 trojúhelníků a vyložíme jimi dno mísy. Ve 4 lžících kávy rozmícháme rum a piškoty zakapeme.
2. Nabobtnalou a vymačkanou želatinu rozpustíme ve zbylé kávě. Ušleháme smetanu, vmícháme želatinu a rozdělíme na 2 díly.
3. Do jednoho přidáme vanilkový cukr a mandle, do druhého sekanou čokoládu, zbylý cukr a kakao. Krémy klademe ve vrstvách do mísy a zamáčkneme korpusem. Dáme vychladit. Poté bombu vyklopíme, sejmeme fólii a nakrájíme. dobrou chuŤ!!!!!!!!!
jůuuuuuuuuuuuu
(Lůca fůca, 12. 9. 2013 14:06)